Basen w Przasnyszu

Basen w Przasnyszu

Postprzez mieszkaniec_wpz » 12 maja 2015, o 15:17

Witam
Panie Burmistrzu, czy jest jeszcze jakaś szansa na to, że basen powstanie w Przasnyszu? Jak wszyscy dobrze wiemy pomysł Startosty o basenie w Chorzelach niedługo może okazać się nietrafiony, bo mało kto z niego korzysta.
Przasnyszanom nie opłaca się jeździć na basen do Ciechanowa (30km) i do Chorzel (27km), bo każdy taki wyjazd generuje dodatkowe koszty dojazdu. Co innego, gdyby taki obiekt powstał w Przasnyszu, ale w miejscu gdzie można by go dowolnie zaprojektować, na pewno szkoły zaczęły by z niego korzystać w ramach lekcji wf, duża liczba dzieci i dorosłych pobierała by nauki pływania, nie wspominając już o tych, którzy korzystając z własnego wolnego czasu chodzili by popływać.
Bardzo prosimy o zasypywanie prośbami o dofinansowanie z funduszu UE, są miejscowości gdzie w odległości od siebie 30km są baseny i nie robiło to problemu, więc chyba warto powalczyć o rozwój dla naszych dzieci i nas samych, aby w wolnych chwilach dać o rozwój kultury fizycznej.

Zawsze można przeprowadzić referendum wśród mieszkańców i sprawdzić ile byłoby ZA a ile PRZECIW, wtedy można podejmować dalsze kroki.
mieszkaniec_wpz

Re: Basen w Przasnyszu

Postprzez Burmistrz » 24 maja 2015, o 22:24

Przepraszam za opóźnienie w udzieleniu odpowiedzi. Ja zawsze twierdziłem, że w naszym powiecie jedynym miejscem, gdzie mógłby funkcjonować basen to Przasnysz. Stało się inaczej. I tego już nie odwrócimy. Jednak ja dalej twierdzę, że istnieje szansa na wybudowanie basenu w Przasnyszu.
Burmistrz

Re: Basen w Przasnyszu

Postprzez mieszkaniec_wpz » 25 maja 2015, o 17:48

musimy zadziałać w tej kwestii, ale co do miejsca jego rozlokowania trzeba to przemyśleć, żeby to było miejsce z dużą przestrzenią, a nie upchane jak w Chorzelach.
Tamta inwestycja jest porażką, ciasną i niesprawną... Nie ma tam nawet szatni na pozostawienie obuwia czy okryć wierzchnich.
mieszkaniec_wpz

Powrót do Zapytaj Burmistrza