Oświetlenie Naszego miasta.

Oświetlenie Naszego miasta.

Postprzez Andreas 66 » 19 lut 2014, o 15:16

Panie Burmistrzu.
Moja prośba dotyczy oświetlenia ulic Przasnysza. Wiem, że okres szybko zachodzącego słońca już pomału mija, ale tym samym jest sporo czasu, do jesieni, aby poprawić istniejące lampy uliczne tak aby wydobywające się światło było skuteczniejsze. Nie mówię tu o wszystkich lampach, ale przede wszystkim o tych stojących przy przejściach dla pieszych.
Przykład:
przejście dla pieszych na skrzyżowaniu ulic: Baranowska z Ostrołęcką, przy cmentarzu parafialny - tam tez zostałem potrącony, a i sam niewiele brakowało abym potrącił przechodnia.

To jedno z wielu miejsc. Lampy są i się palą, ale światło z nich się wydobywające jest tak słabe, że.... coś strasznego. Może :idea: należałoby wymienić jedynie klosze. :o
Proszę o interwencję, a wierzę, że w kontekście zbliżających się wyborów wiele z rzeczy niemożliwych staje się możliwe :D
Andreas 66

Re: Oświetlenie Naszego miasta.

Postprzez Andreas 66 » 21 mar 2014, o 14:49

Minął miesiąc i cisza. Nie lubi mnie pan burmistrz, ale to nic. Gorzej będzie jak przestaną Go lubić wyborcy. To moje drugie zapytanie, prośba, które zostaje bez odpowiedzi.
Andreas 66

Postprzez Burmistrz » 2 kwi 2014, o 21:52

No cóż. Wypada stuknąć się w piersi i przeprosić. Wytłumaczę tylko, że post skierowany został do tzw. „panela moderatora” i niestety umknął mojej uwadze. Brak odpowiedzi nie wynika z tego, że kogoś lubię czy nie lubię. Jeszcze raz przepraszam i odpowiadam. Staramy się sukcesywnie poprawiać oświetlenie uliczne i przystosowywać je do warunków panujących przy ulicach. Myślę, że z nowobudowanym nie ma problemów i mieszkańcy nie powinni mieć uwag. Natomiast stare próbujemy modernizować. W wielu miejscach już poprawiliśmy, chociażby przejścia dla pieszych przy ul. Orlika. Ale sporo też wymaga jeszcze naszej interwencji. Już poleciłem sprawdzić miejsce, o którym Pan pisze. Jeżeli informacja potwierdzi się, skutecznie poprawimy oświetlenie.
Pozdrawiam.
Burmistrz

Postprzez Andreas 66 » 10 paź 2014, o 10:37

Witam ponownie.
Przyszła jesień, a wraz z nią długie wieczory.......
Mam rozumieć, że po skrupulatnej diagnozie stwierdził Pan, że nie ma problemu i skuteczność oświetlenia w Przasnyszu nie jest tematem, którym należy się zająć? A może nie potrafi Pan tak prostej sprawy załatwić? Lub też, mówiąc kolokwialnie, "olał" Pan mnie i ten problem.
Jeśli to trzecie to nie będę dłużny.

Dużo zdrowia.
Andreas 66

Postprzez Burmistrz » 13 paź 2014, o 20:19

Nie będę reagował na zaczepki. Bo i po co? Może i nie umiem załatwić prostej sprawy, ale też nic nie cyt. "olewam"(brzydkie słowo). Napiszę tylko, że w 2006 zostałem burmistrzem a od 2007 roku na terenie miasta w 67 lokalizacjach zainstalowano łącznie 588 lamp (w 2014 roku 74 lampy) oraz wykonano konieczne budowy/przebudowy linii i słupów :). I tak na marginesie, żeby nie być dłużny. Oświetlenie przejścia dla pieszych na skrzyżowaniu ulic: Baranowska z Ostrołęcką nie wymaga modernizacji jest wystarczająco oświetlone.
Burmistrz

Powrót do Zapytaj Burmistrza